zaterdag 9 mei 2015

Sittard-Geleen

Fotoverslag van Mama's Pride M2015

Afgelopen zaterdag opende Mama's Pride met Carboon, deze keer vertolkt een nieuwe generatie Limburgse popmuzikanten: Jick Munro & the Amazing Laserbeams (winnaar Nu Of Nooit 2015), Peter Beeker & Ongenode Gaste, Southern Sunrise, CUDA en de solisten Joep Pelt, Rim Stijvers (zoon van…), Francis (zangeres Nbraska) en de band van Van der Lende. Het Sittardse poppodium vaardigde zelfs haar eigen VOLT Fanfare af voor ‘MIJN CARBOON’!

In het Jaar van de Mijnen vroeg Mama's Pride aan een nieuwe Limburgse generatie popmuzikanten om  met het geluid van nu een eigen versie van een lied van Carboon te maken. Een generatie die het fameuze album ‘Witste nog, Koempel’ (1976), de eerste plaat in streektaal die in Nederland een gouden status behaalde, wellicht alleen kent uit de platenkast van pa en ma of zelfs opa en oma. Het enthousiasme waarmee muzikanten opdit verzoek reageerden is ongekend. Het kon dan ook anders dan dat het een geweldige opening van Mama's Pride worden.

Met:

Jick Munro & the Amazing Laserbeams (winnaar Nu Of Nooit 2015), Peter Beeker & Ongenode Gaste, Southern Sunrise, CUDA en de solisten Joep Pelt, Rim Stijvers (zoon van…), Francis (zangeres Nbraska) en de Band van Van der Lende. Het Sittardse poppodium vaardigde zelfs haar eigen VOLT Fanfare af.

Foto's: René Bradwolff