zaterdag 26 september 2015

Chemelot, Sittard-Geleen

Dag van de Chemie 2015

Op zaterdag 26 september is de Dag van de Chemie van 10.00 uur tot 17.00 uur. Chemelot nodigt omwonenden en geïnteresseerden uit om dan kennis te maken met de verbazingwekkende wereld van de chemie en wetenschap. Bedrijven die dagelijks op Chemelot werken geven leuke en interessante demonstraties en tonen hun producten. Uiteraard is er voor kinderen ook volop vermaak. Leuke, interactieve en leerzame shows en ook kunnen ze zelf de handen uit de mouwen steken. Je ontvangt het volledige dagprogramma bij binnenkomst. De Dag van de Chemie wordt altijd druk bezocht en vanwege de verwachte toeloop is aanmelden noodzakelijk. Bezoekers volgen drie verschillende op de Chemie Limburg: Route 1 - Intertek (Duur ca. 30 min. Er kunnen hier wachttijden ontstaan?; Route 2 - Haven van Stein (Nieuw !! Deze bustour duurt ca. 60 min.); Route 3 - Site tour met als stopplaatsen de ChemMarket en de Brightlands Chemelot Campus.

Op zaterdag 26 september is de Dag van de Chemie van 10.00 uur tot 17.00 uur. Chemelot nodigt omwonenden en geïnteresseerden uit om dan kennis te maken met de verbazingwekkende wereld van de chemie en wetenschap. Bedrijven die dagelijks op Chemelot werken geven leuke en interessante demonstraties en tonen hun producten. Uiteraard is er voor kinderen ook volop vermaak. Leuke, interactieve en leerzame shows en ook kunnen ze zelf de handen uit de mouwen steken. Je ontvangt het volledige dagprogramma bij binnenkomst.

De Dag van de Chemie wordt altijd druk bezocht en vanwege de verwachte toeloop is aanmelden noodzakelijk.

Tijdens de Dag van de Chemie beleef je live de chemie. Je ziet hoe chemische fabrieken functioneren en komt op plekken waar je normaal nooit komt. Zo ervaar je hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu.

Bezoek de dag en geniet van:

  • zelf proefjes doen
  • demonstraties
  • rondleidingen over het industrieterrein
  • tentoonstellingen
  • een kijkje in laboratoria
  • kinderactiviteiten

Bezoekers volgen drie verschillende op de Chemie Limburg: Route 1 - Intertek (Duur ca. 30 min. Er kunnen hier wachttijden ontstaan?; Route 2 - Haven van Stein (Nieuw !! Deze bustour duurt ca. 60 min.); Route 3 - Site tour met als stopplaatsen de ChemMarket en de Brightlands Chemelot Campus.

Bezoekers van de Dag van de Chemie Limburg kunnen zich op 26 september 2015 vanaf 10.00 uur melden bij Gate 7. Daar is voldoende parkeergelegenheid. Aan de hand van uw aanmelding krijgt u toegang tot Chemelot. Bussen rijden een vaste route over Chemelot. Onderweg kunt u op verschillende plaatsen uitstappen bij de deelnemende bedrijven. Bij binnenkomst krijgt u een programmaboekje. Vanwege de veiligheid is vervoer over het terrein alleen mogelijk met deze bussen.

Adresgegevens Gate 7 (Hoofdingang Zuid)
Koolwaterstofstraat 1, 6161 RA Geleen
Telefoon (046) 4762123