donderdag 5 november 2015

Abdij Rolduc, Kerkrade

D'r letste sjiech - debat Limburgse Adviesraad Oud-mijnwerkers

In het Jaar van de Mijnen houdt de Limburgse Adviesraad Oud-mijnwerkers een debat over de herstructurering na de mijnsluiting. Op 5 november a.s. gaat deze adviesraad nog éénmaal het gesprek hierover aan. Dit debat vindt plaats in Abdij Rolduc te Kerkrade. Diverse sprekers geven hun visie over deze kwestie. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens deze dag. De entree voor deze dag is gratis. U dient zich aan te melden via adviesraad.oudmijnwerkers@gmail.com of via 06-11343908.

George Vogelaar, voormalig hoofdredacteur van Dagblad de Limburger, zal de rol van dagvoorzitter op zich nemen. Andere sprekers zijn o.a.:
- Drs. Sjeng Kremers, gouverneur van de Provincie Limburg ten tijde van de herstructurering - Ger Koopmans, deputé en eerste plaatsvervangend Commissaris van de Koning in Limburg - Prof. Hans Kasper, auteur van de studie “Na de mijnsluiting”
- Wiel Friedrichs, voorzitter FNV Limburg ten tijde van de herstructurering
- Oud-mijnwerkers, die de herstructurering aan den lijve hebben ondervonden.

De Limburgse Adviesraad Oud-mijnwerkers beschikt nog over een beperkt aantal boeken met als titel: "Na de mijnsluiting internationaal: herstructurering en reconversie in internationaal perspectief" (ETIL). Zie: http://www.etil.nl/publicaties/na-de-mijnsluiting-internationaal/ 

Indien u interesse heeft in een exemplaar van dit boek kunt u ons een mail sturen met als vermelding: Boek ETIL. Wij zorgen er dan voor dat het boek op 5 november voor u klaar ligt. Maar op = op.