23 februari t/m 1 maart 2015

Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

Dutch Mountain Film Festival

De 5de editie van Dutch Mountain Film Festival (DMFF) besteedt aandacht aan M2015 met films van studenten over de mijnsteenbergen in het kolenbekken in de Euregio Maas Rijn en met de landelijke première van twee bijzondere speelfilms: Broken Hill Blues / Ömheten (Zweden, 2013) van Sofia Norlin & The Cave Connection: Into the Unknown (Nieuw Zeeland, 2014) van Niko Jäger.

Naast films als Broken Hill Blues - Ömheten van Sofia Norlin (Nederlandse première) en The cave connection: Into the unknown van Niko Jäger, zijn er bijvoorbeeld ook premières ihkv het 'Mijn film' project. Drie kunstdisciplines komen daarin samen: literatuur, film en muziek. Zo ontstaan krachtige verhalen en filmische interpretaties die iets vertellen over ons en onze regio. Vier films gaan in première tijdens het Dutch Mountain Film Festival. Tijdens het Dutch Mountain Film Festival komen ook studentenfilms langs. Het thema van de (mijnsteen)bergen is ook voorgelegd aan studenten van de Kunstacademie en Communicatie en Media Design van Zuyd Hogeschool. Een aantal films is geselecteerd voor het DMFF en enkele dingen zelfs mee voor de DMFF Awards.

'Mijn Film' is een initiatief van Buzz Media en Dutch Mountain Film Festival, in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en Cinesud.