30 maart 2015

Cultuurhuis, Heerlen

Filmpremière 'Witste nog, Carboon...'

Filmpremière van de documentaire waarin de Amsterdamse muzikant Joep Pelt op zoek gaat naar de historische context en betekenis van het album Witste nog, koempel... van de groep Carboon uit 1976. In zijn eerste herinneringen wiegt Joept op de arm van zijn vader op de muziek van deze Limburgse gelegenheidsformatie. Bijna 40 jaar na het verschijnen van de plaat brengt Joep de liedjes van Carboon in het theater....samen met Carboon.

De heropvoering van "Witste nog, Koempel?" in het theater is meer dan alleen maar het spelen van hetrepertoire op de Carboon albums. Het is de zoektocht van initiator Joep Pelt naar de muziek uit zijn jeugd,zijn familiegeschiedenis en zijn relatie tot het Limburgs mijnverleden.

De heruitvoering van "Witste nog, Koempel...?' bood Joep en een aantal jonge gastmuzikanten de mogelijkheid om met de Carboonleden te praten over de thema's in de liedjes en het hoe en waarom over de uitwerking ervan. L1 programmamaker Paul Versteegen maakte samen met Joep Pelt een 50 minuten durende documentaire over dit proces.

Op 4 en 5 april wordt deze film van documentairemaker Paul Versteegen uitgezonden door L1tv.