Zondag 22 februari 2015

KuS, Heerlen

Fotografie: Bergen van Steen

KuS nodigt u uit om deel te nemen aan dit oriënterend en documenterend fotografisch veldwerk met vergezichten en (stads-) landschappen om een actueel beeld te schetsen van een aantal mijnbergen en hun omgeving. Op verschillende plaatsen in de grensregio Nederland/Duitsland getuigen bergen mijnsteen van de voormalige kolenwinning. De overgebleven steenbergen fungeren tegenwoordig als groengebied of hebben recreatieve bestemming gekregen.

Foto: Philip Driessen

kuS (kunstencentrum Signe) organiseert in het kader van het DMFF (Dutch Mountain Film Festival) en met een link naar de IBA Parkstad een rondrit langs enkele steenbergen in de grensregio Parkstad/ Baesweiler/ Alsdorf/ Würselen om met een groep fotografen hierop een antwoord te geven. 

Een selectie uit de opnames wordt vanaf 20 maart 2015 tentoongesteld bij Kunstencentrum Signe aan de Willemstraat 91a te Heerlen.

Op zondag 22 februari start de rondrit langs de steenbergen per bus om 12.00 uur bij kuS op de Willemstraat 91 A te Heerlen, waar de bus rond 17.00 uur zal terugkeren. Denk aan stevig schoeisel en warme kleding. Deelname is gratis. Aanmelden kan voor 20 februari via info@kunstencentrumsigne.nl. Vermeld uw gegevens en mobiele telefoonnummer bij aanmelding.