31 mei t/m 28 juni

Nieuw Lotbroek, Hoensbroek

Graven naar een Nieuw Lotbroek met SUPERFLEX!

Kick-off van de opgravingen met SUPERFLEX van 13.00 tot 17.00. In 2015 realiseren de inwoners van Nieuw Lotbroek een nieuw buurtplein in samenwerking met het wereldberoemde Deense kunstenaarscollectief SUPERFLEX. Het Deense kunstenaarscollectief Superflex is gespecialiseerd in veranderprocessen op grote en kleine schaal. KOM! Naar de Kick Off! met SUPERFLEX (en gratis friet). Het project loopt van 31 mei tot 28 juni @ Prins Mauritslaan naast het oude zwembad van Nieuwe Lotbroek.

KOM!

Naar de Kick Off! met SUPERFLEX en Jaar van de Mijnen M2015 (en gratis friet)

Op zondag 31/05 van 13.00 tot 17.00.

Het project loopt van 31 mei tot 28 juni@ Prins Mauritslaan naast het oude zwembad van Nieuwe Lotbroek.

In deze voormalige mijnkolonie vraagt een lege vlakte aan de Margietstraat en Christinastraat om een nieuwe en permanente invulling. De toekomstige gebruikers weten als geen ander waar behoefte aan is. Zij beslissen daarom samen met SUPERFLEX over de gemeenschappelijke functie van een nieuw en levendig hart van de wijk.

Om samen tot ideeën te komen is het goed om eerst naar het verleden te kijken. Daarom worden de bewoners uitgenodigd om vanaf 31 mei op het terrein aan de Margrietstraat opgravingen te verrichten. Het volledige programma treft u op de website van SCHUNCK* (zie onderstaande link).

Het terrein wordt een plek waar bewoners elkaar ontmoeten. Het wordt een voedingsbodem waarop zij verhalen en ideeën met elkaar uitwisselen en een gedeelde grond waar objecten uit het persoonlijke verleden worden gedeeld en getoond. De opgegraven en verzamelde objecten uit het verleden worden tijdens de graafperiode in vitrines naast de opgravingssite tentoongesteld. 

De gevonden objecten worden uiteindelijke tot terrazzo-tegels verwerkt, waarmee het verleden letterlijk een fundament voor de toekomst wordt. En hoe de toekomst er uit ziet, dat hangt volledig van de bewoners af. Samen met SCHUNCK*, SUPERFLEX en de woningbouwvereniging werken zij tot 2020 aan de ontwikkeling van een kloppend hart in Nieuw Lotbroek.

Ma 1 juni – 18.00-21.30 uur – Eerste opgravingsexpeditie met SUPERFLEX

Za 20 juni – 14.00-17.00 uur – Dag van de Architectuur met architecten NEZU AYMO

Zo 21 juni – 09.30-16.30 uur – Dag van de Architectuur met een busroute langs bouwwerken en locaties uit de tijd van de mijnen.

Do 25 juni – 19.00-21.30 uur – Buurtdebat en feestelijke afsluiting met shredder en SUPERFLEX

Vr 26 juni – 17.00 uur – Aandacht voor het project tijdens de opening van de tentoonstelling SUPERNOVA in SCHUNCK* Glaspaleis

Za+ zo 27+28 juni – 14.00-17.00 uur – Expo van de (geshredderde) vondsten, objecten en de verzamelde ideeën voor de wijk en de nieuwe ontmoetingsplaats. Laatste kans voor input!