vrijdag 28 augustus 2015

Voormailig terrein Oranjenassaumijn 1, Heerlen

Groots vuurwerkspektakel: Les Rêveries de Lies et Jean / Groupe F & Plasticiens Volants (FR)

De openingsvoorstelling van 25 jaar Cultura Nova staat in het teken van het Jaar van de Mijnen (M2015). Als je dan nog één keer terugkijkt om de balans op te maken; waar kun je dat dan beter doen dan op het terrein van de voormalige Oranje Nassaumijn I in Heerlen? Letterlijk op de plek waar de Lange Lies en de Lange Jan stonden, brengen twee wereldberoemde Franse gezelschappen, Groupe F en Les Plasticiens Volants, het – zo verwachten wij - grootste vuurwerktheaterspektakel ooit in Nederland! De openingsvoorstelling is op vrijdag 28 augustus 21.30 uur, op het voormalig terrein Oranje Nassau-mijn I, langs de CBS-weg in Heerlen #gratis, wereldpremière. Parkeren graag in de binnenstad.

Groupe F (vuurwerktheater) en Les Plasticiens Volants (balonnenfigurentheater) waren eerder te gast op Cultura Nova en hebben wereldwijd meegewerkt aan grote openingen van Olympische Spelen, WK’s en EK’s en diverse Culturele Hoofdsteden. Voor ‘Les Rêveries de Lies et Jean’ werken de beide gezelschappen voor het eerst samen aan

een nieuwe voorstelling die haar wereldpremière in Heerlen beleeft. De Diversão Sambaband Heerlen begeleidt het publiek na afloop van de voorstelling naar de binnenstad waar i.s.m. Heerlen Mijn Stad op 3 locaties een afterparty wordt georganiseerd: op het Pancratiusplein, bij poppodium NIEUWE NOR en in de Spiegeltent op het Burg. van Grunsvenplein.

De openingsvoorstelling is op vrijdag 28 augustus 21.30 uur, op het voormalig terrein Oranje Nassau-mijn I, langs de CBS-weg in Heerlen #gratis, wereldpremière. Parkeren graag in de binnenstad.

Eric Travers & Marc Mirales (regisseurs): “De openingsvoorstelling wordt groots. De geschiedenis van de locatie en de regio is uitgangspunt, met fantastische aanknopingspunten: machines, vuur en energie. Maar ook de rol van de mens en de veerkracht om nieuwe wegen in te slaan. We geven het publiek gelegenheid om met fantasie en hoop naar de toekomst te kijken.”

Wereldpremière in Heerlen
Groupe F (vuurwerktheater) en Les Plasticiens Volants (balonnenfigurentheater) waren eerder te gast op Cultura Nova en hebben wereldwijd meegewerkt aan grote openingen van Olympische Spelen, wk’s en ek’s en diverse Culturele Hoofdsteden. Voor ‘Les Rêveries de Lies et Jean’ werken de beide gezelschappen voor het eerst samen aan een nieuwe voorstelling die haar wereldpremière in Heerlen beleeft. L1 zendt de openingsvoorstelling rechstreeks uit op televisie.

Afterparty in de binnenstad
Diversão! Sambaband Heerlen en Sambaband Amistura Maastricht begeleiden het publiek na afloop van de voorstelling naar de binnenstad waar i.s.m. Heerlen Mijn Stad op drie locaties een afterparty wordt georganiseerd: op het Pancratiusplein, bij Poppodium Nieuwe Nor en in de Spiegeltent op het Burg. van Grunsvenplein.