zondag 1 november 2015

Hanenhof, Geleen

Mama's Pride presenteert LAATSTE CONCERT CARBOON

Het is de organisatie van Mama's Pride Festival gelukt om Carboon naar Geleen te halen. Op zondag 1 november organiseren we een uniek, eenmalig concert van de dialectgroep in de Hanenhof. Het is het laatste concert dat Carboon aankondigt. De vier andere concerten die het komend najaar in Theater Heerlen plaatsvinden zijn uitverkocht. Tickets voor het concert gaan 17,50 euro kosten en zijn uitsluitend via vier fysieke voorverkoopadressen in de voormalige mijngemeente te koop. De voorverkoop begint op zaterdag 22 augustus, uitsluitend via vier fysieke voorverkoopadressen in Geleen. De prachtige liedjes over het Limburgs mijnverleden worden zo nog één keer op het podium opnieuw tot leven gewekt. Het concert in de Hanenhof is één van vijf concerten die Carboon in het najaar van het ‘Jaar van de Mijnen’ 2015 (M2015) in Limburg geeft. De andere vier concerten die Carboon in het Parkstad Limburg Theaters in Heerlen geeft zijn reeds allemaal uitverkocht.

Bijna veertig jaar na het verschijnen van de legendarische Limburgse LP “Witste Nog Koempel..”, wordt deze op initiatief van singer-songwriter Joep Pelt integraal op het podium uitgevoerd door originele leden van de streekgroep Carboon. Behalve nummers van dit gouden debuut-album, zullen er ook enkele nummers van het tweede Carboon-album ‘De Letste Koempel’ worden gespeeld. De prachtige liedjes over het Limburgs mijnverleden worden zo nog één keer op het podium opnieuw tot leven gewekt. Het concert in de Hanenhof is één van vijf concerten die Carboon in het najaar van het ‘Jaar van de Mijnen’ 2015 (M2015) in Limburg geeft. De andere vier concerten die Carboon in het Parkstad Limburg Theaters in Heerlen geeft zijn reeds allemaal uitverkocht.

Mama’s Pride ontvangt voor het organiseren van het concert een bijdrage van zowel de Gemeente Sittard-Geleen als M2015. Het is niet de eerste keer dit jaar dat het festival dit jaar aanhaakt bij het ‘Jaar van de Mijnen’; het popfestival opende haar 21e editie in mei met het ‘Mijn Carboon’ project waarbij jonge Limburgse popgroepen een eigentijdse cover van een Carboon nummer lieten horen. Dat succesvolle project krijgt óók een vervolg: op dit moment worden de nieuwe versies opgenomen in een studio, waarna er een vinyl-album van zal verschijnen. Het album zal voor het eerst te koop zijn tijdens het Carboon-concert op zondag 1 november.Kaarten voor het concert zijn vanaf 22 augustus te koop. De voorverkoop loopt uitsluitend via vier fysieke verkoopadressen in Geleen, te weten: Dit & Dat (Zuidhof 23-24, Geleen-Zuid), Café Amadeus (Markt 34, Geleen-Centrum), Café Wilhelmina (Peschstraat 48, Oud-Geleen) en Tabak en Gemakswinkel Borée (Bloemenmarkt 35, Lindeheuvel).  Bij elk voorverkoopadres zijn 150 kaarten te koop vanaf het moment dat de ondernemingen open gaan op 22 augustus: Dit & Dat en Borée om 09:00 uur ’s ochtends en Café Amadeus en Wilhelmina om 14:00 uur.

Voor meer informatie en vragen: info@mamaspride.nl of bezoek www.mamaspride.nl.