zondag 19 april 2015 t/m zondag 3 mei 2015

Atlierhaus, Aken

Mine Mapping

Weinig mensen weten dat er vlak over de grens een nog springlevende mijn ligt. Ten zuiden van Aken wordt er op grote schaal bruinkool gewonnen. Voor Mine Mapping belichten verschillende kunstenaars uit Duitsland en Nederland dit proces. Het eerste resultaat van hun onderzoek is vanaf zondag 19 april (vanaf 17.00u) in het Atelierhuis in Aachen te zien. Ter gelegenheid van de opening verzorgt dansgroep Compagnie Irene K. om 20.00u een dansvoorstelling in de Indemann, een 36 meter hoge uitkijktoren op de rand van een van de bruinkoolgroeves.

 

Mine Mapping is een interdisciplinair kunstproject over de bruinkoolwinning in de Euregio Maas-Rijn. De tentoonstelling omvat indrukwekkende foto’s en films van mijnsteenbergen, gigantische open putten (Garzweiler, Hambach en Inden) en de infrastructurele veranderingen die gepaard gaan met de bruinkoolwinning. En er is aandacht voor de verhalen van bewoners in het gebied.


Mine Mapping is een samenwerking tussen Atelierhaus Aachen e.V., Kunstcentrum Signe (KUS) Heerlen, Compagnie Irene K. Eupen, DMFF Heerlen en diverse kunstenaars en cultuurmakers uit de Euregio.