Woensdag 17 december 2014 - 19.00 uur

Burg. van Grunsvenplein (Schouwburgplein), Heerlen

Opening M2015 met gratis vuurwerkspektakel

Om 19.00 uur opent Frans Timmermans M2015 Jaar van de Mijnen, gevolgd door een spectaculaire slagwerkconcert door het Franse gezelschap Les Commandos Percu. Met de voorstelling ‘Le Concert de Feu’ lanceren ze M2015 met de kleur van aarde en de kracht van een vulkaan!

Le Concert de Feu door Les Commandos Percu

Bewapend met percussie-instrumenten spelen ze hun eigen ritmische composities. Ze creëren een unieke postindustriële urban sound. Tijdens de concerten gebruiken ze geen woorden, maar laten ze de drums spreken. De voorstelling gaat over de kracht van het moment van creatief creëren, waarmee een bron van energie wordt aangeboord. Het zijn topmomenten, met expressief gebruik van percussie, vuur en vuurwerk.

Leden van Les Commandos Percu komen uit voormalig mijngebied in Noord Frankrijk. Ze hebben daar ‘Le Concert de Feu’ diverse keren op mijnterreinen gespeeld.

Le Concert de Feu door Les Commandos Percu

Ze hebben ook coproducties gemaakt o.a. met het Noord Franse festival ‘Les Enfants du Charbon’ vrij vertaald ‘De kinderen van de Mijnen’ dat jaarlijks op het Parc Explor Wendel in het Noord Franse Petite-Roselle, niet ver van Metz, wordt gehouden.

Overal waar Les Commandos Percu optreden worden ze enthousiast ontvangen door publiek en pers, vanwege hun krachtige verbeelding, creativiteit en expressief spektakel.