zaterdag 21 maart 2015 t/m zondag 22 maart 2015

Schunck*, Heerlen

UNDERGROUND

Zeven mijnwerkers zitten tien dagen onder de grond opgesloten en als toeschouwer schiet je regelmatig in de lach? Bij ‘Underground’ gebeurt het. In opdracht van SCHUNCK* Muziekschool bedacht, schreef en regisseerde het duo Gwen van Genderen en Niek Moust deze muziektheatervoorstelling met zang en dans voor de jonge leerlingen in dit muziektheaterproject. In 13 scenes en 14 popliedjes leven we in een mengeling van fictie en realiteit, lief en leed, drama en vooral humor mee met de zeven koempels beneden en hun familieleden boven.

Zeven mijnwerkers zitten tien dagen onder de grond opgesloten; een verhaal vol drama, met veel humor gebracht.

Op 31 december 1974 ging in Heerlen de oudste grote mijn van Nederland, de Oranje Nassau 1 dicht. Het einde van een tijdperk: 85 jaar had ze het gezicht van Heerlen bepaald. Niet veel mensen weten dat zich in augustus van dat jaar, in pijler Marietje, een drama voltrok dat vele dagen zou duren.

Zo begint het verhaal van zeven mijnwerkers en hun familieleden. Een mengeling van fictie en waarheid, drama en humor en lief en leed.

In opdracht van SCHUNCK* Muziek en Dans bedacht, schreef en regisseerde het duo Gwen van Genderen en Niek Moust deze muziektheatervoorstelling met zang en dans voor de leerlingen van dit muziektheaterproject.

In 13 scenes en 14 popliedjes leven we mee met de zeven koempels beneden en hun familieleden boven.

Geschreven en gemaakt door: Gwen van Genderen en Niek Moust.

Gespeeld door: Yajani Haan, Jermaine van Haarlem, Mieke van den Hof, Daan Hogevonder, Francy Mannens, Brian Peters en Lisanne Streukens.

Op piano: Jack de Wilde.