29 t/m 30 augustus & 2 t/m 6 september

C-Mill, Heerlen

Verdrietfabriek

Tijdens ‘Verdrietfabriek’ stapt het publiek in een karretje van een kermisattractie en rijdt letterlijk een parcours door een landschap vol stemmen. Verhalen die verzameld zijn door interviews met mensen over hun verdriet en het vinden van troost. Een coproductie van Stichting Cultura Nova i.h.k.v. Jaar van de Mijnen (M2015).

Anders dan in ‘todos’ (2011) en ‘Gluren’ (2013) – beiden succesvol tijdens eerdere edities van Cultura Nova – ondergaat het publiek bij ‘Verdriet­ fabriek’ een abstractere reis. Niet de concreetheid van een bos of stad maar van een innerlijk landschap. Een reis waarbij het publiek nu juist niet het tempo meer mag bepalen maar waarin het hen overkomt.

Een eenzame kermisattractie in een onbestemd landschap. De vrolijke attracties zijn al lang en breed vertrokken. Lichtjes en muziek lonken naar het publiek.
Een duistere achtbaan, een spookhuis van het leven.

In dit huis van verdriet
waar niemand graag over praat laat staan naar luisteren wil
is ergens in een hoek
troost te vinden.

 

Let op!: deze kermisattractie is niet geschikt voor kinderen. Maximale wachttijd 20 minuten.

Een coprouctie van Stichting Cultura Nova i.h.k.v. Jaar van de Mijnen (M201

Kummerfabrik / Hoge Fronten / Lieke Benders

“Kummerfabrik” ist eine einsame Kirmesattraktion in einer beliebigen Landschaft. Während der “Kummerfabrik” steigt das Publikum in einen Wagen dieser Kirmesattraktion und führt buchstäblich durch eine Landschaft voller Stimmen. Diese Stimmen erzählen Geschichten aus Interviews, in denen Menschen über ihren Kummer und darüber berichten, was sie tröstet.